Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Шефът на ООН за правата на човека Фолкер Тюрк призова правителството на Бангладеш незабавно да разкрие всички подробности за жестокото потушаване на протестите миналата седмица на фона на нарастващото ужасно насилие и да гарантира, че всички операции на правоприлагащите органи съответстват на международните норми и стандарти за правата на човека.

Тюрк отбеляза, че последните доклади показват, че повече от 170 души са загинали и повече от хиляда са ранени. "Съобщава се, че най-малко двама журналисти са убити и много други са ранени. Съобщава се, че стотици хора, включително опозиционни фигури, са арестувани", заяви той.

Върховният комисар на ООН за правата на човека заяви: "Разбираме, че много хора са били подложени на жестоки нападения от групи, които се предполага, че са свързани с правителството, и не са предприети никакви усилия за тяхната защита. За да започнем възстановяването на сериозно подкопаното обществено доверие и да създадем благоприятна среда за обществен диалог по основните въпроси, довели до тази вълна от насилие, призовавам правителството да гарантира, че всички операции на правоприлагащите органи, особено контрола върху протестите и използването на сила от полицията, стриктно съответстват на международните норми и стандарти за правата на човека."

Върховният комисар призова за безпристрастно, независимо и прозрачно разследване на всички предполагаеми нарушения на правата на човека, като предложи подкрепата на своя офис в този въпрос.

Bulgaria News Agency Bulgaria News Agency

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90
facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp