Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Академията за лидерство на Honeywell (NASDAQ: HON), която се организира всяка година, събра тази година 237 студенти от 46 държави, включително Турция, в центъра за космос и ракети на САЩ (USSRC) в Хънтсвил, Алабама. Космическият лагер се проведе от 15 до 20 октомври и от 22 до 27 октомври, с участието на студенти на възраст между 16 и 18 години, с цел насочване към кариера в областите на науката, технологиите, инженерството и математиката (STEM). Студентите бяха включени в практически дейности в областта на програмирането, информатиката, лидерството и комуникацията, както и в научни изследвания в областта на космоса.

Турските студенти, които участваха в Академията за лидерство на Honeywell тази година - Nehir Ada Saraç, Mehmet Kerim Kuru и Fatih Kaan Ermiş, се върнаха в Турция със специални преживявания, за да засилят своя интерес и умения в областта на STEM.

Уйгар Дойуран, председател на Honeywell за Турция, Израел и Централна Азия, подчерта важността на технологията и образованието за формирането на бъдещето, като заяви:

"От 13 години ние подпомагаме студентите да участват в Космическия лагер, за да развият технически и комуникационни умения в областта на STEM. Тази година ние сме щастливи да предоставим тази възможност на трима турски студенти. Възможностите за кариера в областта на STEM ще формират бъдещите технологични напредъци. Увеличаването на интереса на младите хора към тази област е важна стъпка не само за тяхната кариера, но и за глобалния технологичен напредък."

От старта на програмата през 2010 г., около 3 000 студенти от цял ​​свят са участвали в Космическия лагер с подкрепата на Honeywell. Сред иновациите на Honeywell, които влияят на бъдещето на авиацията, са водородните горивни клетки за безпилотни летателни апарати и хибридните мегаватови турбо генератори за електрически самолети, както и електрическите двигатели за самолети и устойчивите горива за авиация, произведени от различни устойчиви суровини, които отговарят на най-строгите стандарти за изпълнение на горивата за реактивни двигатели.

Bulgaria News Agency

 

facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp