Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Списъците с музикалните тенденции, публикувани от популярните музикални платформи в края на всяка година, запазват популярността си, а този път беше направено изследване на навиците на Турция по отношение на слушането на чуждоезична музика. Preply, онлайн платформа за учене на чужди езици, която обединява над 32 000 преподаватели за изучаване на над 50 езика, като онлайн курсове по английски, онлайн курсове по немски, онлайн курсове по френски и много други, хвърли светлина върху навиците на турските граждани към слушане на чужда музика. Изследването на слушателските навици на Турция относно чужда музика, подготвено от Preply, показа, че след турска музика най-много се слушат английски песни.

От 10 чужди песни, 9 са на английски

Изследването, проведено от Preply, показва, че 92% от най-популярните чуждоезични песни са на английски. Въпреки тази доминираща роля на английския, корейският език заема второто място.

Preply продължава да предоставя онлайн решения, като курсове по корейски, курсове по английски, курсове по френски и продължава да изучава своите ученици чрез техните ежедневни навици.

Социалните медийни тенденции също допринасят за популяризирането на езиците

Сред над 2 000 изследвани чуждоезични песни се включват и испански, френски, хинди, албански, арабски, холандски и други езици. Най-популярните чуждоезични песни в Турция са налични на общо 13 езика. Турските слушатели са готови да следват универсални мелодии, дори ако не разбират думите.

Определени са най-популярните чуждоезични изпълнители в Турция

Preply състави списък на най-популярните песни, в които участват най-популярните изпълнители. Сред изпълнителите, които успяха да се включат в тези списъци, The Weeknd се класира на първо място с 55 песни. След него е Ariana Grande. На трето място е южнокорейската група BTS с 47 песни, която стана третият най-популярен чужд изпълнител в Турция. Световните данни показват, че турските слушатели внимат внимателно на световните тенденции, интересувайки се от изпълнители като The Weeknd и Ariana Grande.

“Слушането на музика помага за ученето на чужди езици”

Изследването, проведено от Preply, включва и научни изводи относно влиянието на слушането на музика на чужд език върху процеса на изучаване на чужди езици. Слушането на музика на чужд език спомага за заздравяването на паметта, запознава с правилното произношение и подобрява уменията за слушане чрез повтарящи се мелодии.

Bulgaria News Agency

 

facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp