Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

След като влизаме в последните два търговски дни на седмицата, дневният ред на пазарите се засилва значително. В този контекст Централната банка на Република Турция (ЦБРТ) ще публикува резюметата на септемврийската среща на МПС, на която миналата седмица повиши политиката на лихвите с 500 базисни точки до 30%. По отношение на макроикономическите данни, Турският статистически институт (ТУИК) ще обяви Икономическия индекс на доверието за септември. Композитният индекс, съставен от различни индекси на доверие, спадна с 5,2% до стойност от 94,1 през август спрямо предходния месец.

В еврозоната потребителското доверие и предварителните данни за индекса на потребителските цени (IPC) за Германия заемат водещо място, докато в САЩ най-важният данък е ръстът на БВП за второто тримесечие. Очаква се тези данни, на годишна база, да бъдат коригирани от 2,1% на 2,2%. Въпреки че това е последната корекция, въздействието може да бъде ограничено. Струва си да се отбележи, че цифрите за ръста на БВП за третото тримесечие, които ще бъдат обявени следващия месец, са от по-голямо значение за пазарите.

След разочароващите данни за продажбите на нови жилища, които породиха въпроси за здравето на икономиката и бяха публикувани по-рано тази седмица, продажбите на изчакващи жилищни кредити в САЩ също се нареждат сред ключовите данни на деня. Освен това, както се случва всеки четвъртък, ще следим данните за седмичните искания за безработица. Докато несигурностите по повод политиката на Федералния резерв за останалата част от годината продължават, председателят на Федералния резерв Пауъл ще вземе участие в конференция и ще изнесе реч днес в 23:00 GMT. Не е ясно в каква степен председателят на Федералния резерв ще се занимае с монетарната политика, но неговите послания ще бъдат внимателно наблюдавани, както винаги.

TRY: Курсът на обмен USD/TRY, който продължава леката си тенденция на повишение, започва да изпитва над 27,30 за турската лира. По отношение на турската лира, най-важната дневна тема е резюметата от септемврийската среща на МПС, на която ЦБРТ повиши политиката на лихвите с 500 базисни точки до 30% миналата седмица. Както може би помните, след срещата беше даден сигнал за възможни допълнителни увеличения на лихвите и беше заявено, че ще се вземат селективни кредитни и количествени мерки за затегната монетарна политика. Следователно, в рамките на тази оценка ще следим дали ще бъдат предоставени повече подробности в резюметата.

Борса Истанбул: Индексът BIST-100, който стартира седмицата с много силен старт, загуби инерция, когато се приближи до нивото от 8400. Външната крехкост, в частност, действа като фактор, ограничаващ по-нататъшната инерция. Въпреки че не е много успешен, виждаме, че индексът се опитва да не се отдалечава повече от зоната на съпротивление. На този етап можем да кажем, че важността на 8400 продължава да се поддържа в краткосрочен план. Запазваме мнението си, че е необходимо да се затвори над този уровен за да се формира по-силен тренд. Запазването под този ниво може да доведе до нарастващо налягане.

BIST-30 НАЙ-БЛИЗЪК ВИОП ФЮЧЪРС КОНТРАКТ

В контрактите на BIST-30, които приключиха деня на 8843,5, може да се следват нивата на подкрепа 8782, 8711, 8649 и 8579. 8906, 8977, 9039 и 9109 съставляват нивата на съпротивление.

USD/TRY НАЙ-БЛИЗЪК ВИОП ФЮЧЪРС КОНТРАКТ

В контрактите на фючърси USD/TRY, които приключиха деня на 27,3949, може да се следват нивата на подкрепа 27,203, 26,984, 26,792 и 26,573. 27,5865, 27,806, 27,9975 и 28,2165 съставляват нивата на съпротивление.

Източник: ÜnlüCo

Hibya Haber Ajansı

 

facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp