Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

През последните 10 години след като Китай представи инициативата Belt and Road, са въведени в експлоатация множество "мостове на приятелството", "портове на благосъстоянието" и "автопътища на щастието", които допринасят за споделеното развитие на стран ите вдъхновение.

Благодарение на път, построен с подкрепата на Китай в Мадагаскар, се съобщава за гладко превоз на яйца.

В миналото местните жители изпитваха загуби от над 20%, докато транспортираха яйца в същата посока.

Отгледан на кокошки в Мадагаскар заяви: "Благодаря на Китай за построяването на новия път. Това е стойностен подарък от Китай за нас".

Удължен и обновен път с подкрепата на Китай в Алмати, най-големият град на Казахстан, също улесни пътуването.

Рашид Алимов, бившият Генерален секретар на Организацията за сътрудничество в Шанхай, заяви в изявление: "Централноазиатските страни нямат достъп до морето. Пътят и пътят позволяват на тези страни по-лесен достъп до световния търговски пазар. Инициативата предостави нови и обширни възможности за развитие на централноазиатските страни".

Уанг Ян, изследовател в Центъра за глобална политика за развитие на Университета на Бостън, заяви: "Изследвахме над 400 проекта за инфраструктура в рамките на Belt and Road. 78% от тях спомагат за решаването на предизвикателствата за развитие на африканските страни. Новите построени обекти увеличиха капацитетите за износ и производство на африканските страни". 

Bulgaria News Agency

 

facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp