Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Активностите по Световния ден на разходката имаха за цел да стимулират интегрирането на физическа активност в ежедневието. По време на разходката беше изложен банер с надпис "10 000 стъпки всеки ден", за да се подчертае важността на деня.

Д-р Абдулах Солмаз, областният здравен директор на Шанлиурфа, заяви по въпроса: "В днешното общество недостатъчното познание за физическата активност, недостатъчното разбиране за важността на физическата активност за здравето и все по-седящ начин на живот са увеличили честотата на хронични проблеми като ожиряване, сърдечно-съдови заболявания, хипертония, диабет и остеопороза. Физическата активност е полезна за здравето във всяка възраст. Тя може да направи разлика за здравото растеж и развитие на децата и младежите, при излизане от лоши навици, при социализация, при защита от различни хронични заболявания и тяхното лечение, както и при осигуряване на активен начин на живот на възрастните хора."

Солмаз каза: "Като Областен здравен директор на Шанлиурфа направихме разходка до Гьобеклитепе, нулевата точка на историята, в нашата област, като част от Световния ден на разходката. Нашата цел с тази разходка е да създадем осведоменост за първите стъпки към здравословен начин на живот за бъдещите поколения. Казвам на всички граждани, от нулевата точка на историята до върховете на здравето".

Bulgaria News Agency

 

facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp