Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Мутациите в гените BRCA1 и BRCA2 са съществени наследствени фактори за риск, които влияят на развитието на рак на гърдата при жените и рак на простатата при мъжете. Подчертавайки необходимостта от редовни медицински прегледи за лицата с семейна история на рак на гърдата или простатата, проф. д-р Шереф Кьомуруджу, специалист по медицинска онкология в Анадолу Здравен център, заяви: "Освен BRCA, се изследват и други гени с риск, и лицата със значителен риск могат да бъдат препоръчани за профилактична двустранна мастектомия или хормонална терапия. Ракът на гърдата, ракът на яйчниците, ракът на простатата, ракът на панкреаса и ракът на колона са роднински ракове. Рисковете за тези заболявания се следват взаимно. Ако някой има едно от тези заболявания, риска също може да е по-висок".

Един от всеки осми раков случаи е рак на гърдата

Проф. д-р Шереф Кьомуруджу посочи, че през 2020 г. беше известно, че има 19,3 милиона нови случая на рак по целия свят, и каза: "Сред всички видове рак ракът на гърдата вече надминава рака на белите дробове и става най-честата диагноза по целия свят. През 2020 г. бяха съобщени около 2,3 милиона нови случая на рак на гърдата, което показва, че един от всеки осем диагностицирани случая на рак е рак на гърдата. През 2020 г. ракът на гърдата доведе до 685 000 смъртни случая. Тази болест заема петото място сред смъртите, свързани с рак по целия свят. При жените ракът на гърдата носи отговорност за един от всеки четири случая на рак и за един от всеки шест смъртни случая, свързани с рак".

''Алтернативен метод при лечението на рак на гърдата: Имунотерапия''

Проф. д-р Шереф Кьомуруджу, като подчерта, че всеки ден се използват все повече целенасочени лекарства в лечението на рака, каза: "Използването на имунотерапия и целенасочено лечение нараства непрекъснато. Освен методите, използвани от дълго време като химиотерапия и лъчелечение, сега ракът се контролира за по-дълго време с лекарства, разработени през последните години, наречени имунотерапия. Чрез този метод на лечение се активира имунната система на човека, за да се бори по-ефективно с раковите клетки".

Hibya Haber Ajansı

 

facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp