Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Според изявлението на Министерството на националната отбрана (МНО), Военноморските сили, които подпомагат операциите за търсене и спасяване на потъналия кораб Batuhan-A в Мраморно море, откриха кораба с помощта на звуков локатор на дълбочина от 51 метра.

Също така се съобщава, че Военноморските сили са назначили един крайбрежен самолет за операциите за търсене и спасяване, както и че изследователският кораб TCG Çubuklu, базиран в Измитския залив, и корабът за откриване на мини TCG Ayvalık са пристигнали на място.

В изявлението се посочва: "Двата ни кораба, разпол агащи със способности за търсене под вода и над водата, подпомагат операциите за търсене и спасяване в региона, а също и корабът за откриване на мини TCG AKIN, находящ се в Черно море, продължава да се движи към региона, за да оказва подкрепа. Освен това, един вертолет от тип Seahawk на Военноморските сили е разположен в базата на морската авиация в Чанаккале, а вертолет от тип AS532 на Военновъздушните сили е готов за изпращане към региона и се очаква да се движи от авиобазата в Ескишехир 1."

Bulgaria News Agency

 

facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp