Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Изследване, проведено от Censuswide, определя изкуствения интелект (52%) като основата за създаването на стойност в бизнеса, следван от автоматизацията (51%) и машинното обучение (49%). Фактори като интеграцията на управление на активите (EAM), управление на обслужването след продажба (FSM) и бизнес процесите от край до край се считат за важни двигатели за трансформацията на насочените към обслужване бизнеси.

IFS, глобалната компания за корпоративни бизнес приложения, представи първите резултати от изследването си, което оценява ролята на технологията в прехода към модел на бизнес, ориентиран към обслужване, и предимствата от него. Изследването включва анкети с над 2000 висши ръководители от индустриите за производство, услуги, телекомуникации, енергетика и природни ресурси, отбраната, строителството, договорните дейности и инженерството във Франция, Германия, Япония, скандинавските държави, Великобритания, САЩ и Обединените арабски емирства.

43% от участниците посочиха, че преобразяването на бизнес моделите им към модел, ориентиран към услуги, продължава да бъде приоритет за ръководителите. Изследването също така показва ясно разграничение между "лидерите" и "отстъпниците" с разлика от 19% и 23%. Една от основните причини, поради които някои компании се адаптират по-бавно към тази промяна, е желанието им да разберат по-подробно въздействието върху работната си сила, процесите и технологичната инфраструктура.

Изкуственият интелект вече е направил голяма трансформация в различни индустрии. Тази технология помага на компаниите да подобрят оперативната ефективност (28%), да откриват нови клиентски сегменти и да се насочват към нови пазари (28%), да повишават удовлетвореността на клиентите (27%), да укрепват лоялността на клиентите (26%) и да постигат по-високи печалби (25%). Поради това изкуственият интелект вече се счита за основна част от предоставянето на услуги и се приема за критична технология за създаване на стойност и ускоряване на промените за компаниите.

Спешната необходимост от създаване на способности за изкуствен интелект е особено видима, особено в индустриите за производство и услуги със съответните 58%. След тях следват индустриите за отбрана (51%), телекомуникации (50%), строителство, договорни дейности и инженерство (48%), енергетика, инфраструктура и природни ресурси (48%). Тези индустрии се фокусират на стимулирането на иновациите и постоянната диференциация на пазарите си. Тези стратегии играят ключова роля в увеличаването на приходите и подобряването на печалбите.

Здравето на бизнеса и гъвкавостта на работата се намират в челната част на списъка с приоритети на ръководителите, председателят и главният финансов директор (49%). Концепцията за ориентиране към услуги изпъква като необходимост за модернизация чрез дигиталната трансформация, като създаването на ясна връзка между съвета на директорите и финансовите ползи, които могат да се постигнат от предоставяне на приоритет на клиентите в дизайна и предоставянето на продукти и услуги.

Въпреки че висшият ръководителски екип е ясно пред факта, че той стои зад еволюцията на бизнеса, е от съществено значение разбирането на влиянието върху хората и процесите (22%) по изпълним и обстойно.

Алекс Ръмбъл, старши вицепрезидент по маркетинг на продукти, анализаторски отношения и конкурентна разузнавателност в IFS, каза:

"Нашите клиенти често подчертават, че цифровата трансформация не ограничава технологията. Това изследване ясно показва колко тясно работим с най-високите ръководители, когато става въпрос за подобряване на бизнес процесите и активно подготвяме организацията за пътуването на трансформацията." Ръмбъл добави:

"Ориентирането към услугите съдържа основно клиентски подход от дизайн на продуктите и услугите до производство и предоставяне. Този въпрос беше на дневен ред вече дълго време, но липсата на технология пречеше на процеса." Ръмбъл завърши с:

"Големите предложения в областта на предоставянето на услуги и цифровите технологии позволиха на компаниите да преработят бизнеса си, за да удовлетворят по-добре нуждите на клиентите и да създават стойност възможности. Тези възможности сега се подкрепят от мощни инструменти като изкуствения интелект, автоматизация и машинно обучение. За IFS този период е много вълнуващ."

* Изследване, проведено от Censuswide през юни 2023 г. с над 2000 висши ръководители от индустриите за производство, услуги, строителство, договорни дейности и инженерство, енергетика, инфраструктура и природни ресурси, отбраната и авиацията и телекомуникациите в Обединеното кралство, САЩ, Германия, Обединените арабски емирства, Япония, Франция и скандинавските държави.

За IFS

IFS предоставя интегрирани корпоративни приложения (ERP/EAM/FSM) на компании по света, занимаващи се с производство, разпределение, обслужване и поддръжка. С над 5500 служители и нарастваща екосистема обслужва повече от 15 000 клиента. IFS цели да помогне на компаниите да използват най-добре възможно ресурсите си, като се възползват от предимствата на цифровата трансформация и постигнат устойчив успех.

Hibya Haber Ajansı

 

facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp