Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Toyota направи силно впечатление на Изложението за мобилност в Япония с иновативни продукти. С концепцията Land Cruiser Se, Toyota съчетава високия въртящ момент на електрическите превозни средства с елегантен и стилен дизайн. Тази концепция допълва привлекателността на Land Cruiser още повече, като добавя трети ред седалки, за да задоволи различните нужди. Концепцията Land Cruiser Se предлага комфортно жилищно пространство както на пътя, така и извън него, наред с тишината на електрическото превозно средство, предлагайки безопасност и лесно маневриране по предизвикателни местности с монококовата си конструкция.

Концепция за пикап без емисии: EPU

Toyota представи и концепция за следващо поколение пикап на изложението. С предназначение за висока устойчивост, концепцията EPU се отличава като практичен и стилен напълно електрически пикап с монококов корпус. С дължина от над 5 метра и двойна кабина, EPU предлага удобно товарно пространство, подходящо за разнообразни нужди. Подкрепяйки външни дейности и различни начини на живот, EPU разполага с иновативна електрическа технология и нисък център на тежестта за по-добро сцепление на пътя и комфорт при шофиране.

Пространствена мобилност на местност: Прототип на космическа мобилност

Toyota, която разработва превозни средства за използване на Луната и в космоса, представи и иновативни технологии. Toyota работи по въвеждането на прототип на космическа мобилност, който предлага устойчиво и безопасно шофиране дори в извънземни среди. Прототипът предлага двигател и управление на всяка гума, може да преминава през камъни с височина до 50 см и да се изкачва на стръмни склонове с наклон до 25 градуса. Тази технология ще се използва в бъдещи превозни средства за космическа мобилност като Лунния Cruiser.

Високопроизводителен електрически спортен автомобил: FT-Se

Сред концепциите на автомобили, представени от Toyota в Япония, FT-Se се отличава като напълно електрически модел с високи показатели. Разработен, за да отрази уникалната емоция на ерата на въглеродна неутралност, FT-Se възползва от опита на разделението за моторни спортове Toyota Gazoo Racing. Проектиран като автомобил, който може постоянно да се подобрява чрез софтуерни актуализации за по-добро сцепление на пътя и аеродинамични показатели, FT-Se е автомобил, който отразява вечната променливост на автомобилната технология.

Концепция за следващо поколение SUV: FT-3e

Представената на изложението концепция FT-3e представлява нов електрически автомобил, който комбинира иновативни технологии с ново изживяване на шофиране и персонализирани услуги. FT-3e предлага различен дизайн, комбиниращ естетика и иновативен стил. Този автомобил също така може да предава данни и енергия от автомобила и батерията към други автомобили и устройства, за да подкрепи целта за въглеродна неутралност и да допринесе за по-добър свят.

Решения за мобилност за всички

Toyota сподели концепции, разработени за различни мобилни потребности, на изложението за мобилност в Япония 2023 г., наред с четирите колела на превозните средства. Представените на изложението концепции и иновации получиха голям интерес. Сред тях се включва Land Hopper, концепция за индивидуална електрическа мобилност с три колела, която може лесно да се пренася благодарение на своята сгъваема конструкция. Land Hopper има за цел да направи достигането до вашата дестинация в града по-лесно, когато се комбинира с кола и може да бъде използван от шофьори на възраст над 16 години и нагоре без нужда от шофьорска книжка. Този автомобил се отличава с изключителната си м аневреност.

Друг продукт за мобилност, представен на изложението в Япония, е електрическата инвалидна количка JUU, която комбинира стил и удобство. JUU позволява свободно движение в зони, които са трудни за достъп за електрически или ръчни инвалидни колички, като разширява света на потребителя.

Когато се изкачват или слизат стълби, двата големи моторизирани колела отстрани на JUU позволяват преодоляването на стъпки с височина до 16 см, докато малките колела предотвратяват обръщане. Toyota също работи по напреднали функции, които ще позволят на JUU да се движи автономно след като потребителят се качи, да се закачи отзад на автомобил и да върне потребителя обратно на водачкото седалка, когато поиска да слезе.

Един от превозните средства, представени на Изложението за мобилност в Япония 2023 г., е Kayoibako, който предлага уникална свобода на движение. Kayoibako е концептуално електрическо превозно средство, което може да задоволи нуждите на клиентите за различни цели, от работа до свободно време. Електрическият концептуален автомобил Kayoibako, който може да бъде персонализиран за комерсиално или лично ползване, може да бъде трансформиран в мобилен магазин, услужен автомобил или каквото и да било друго превозно средство според нуждите на начина на живот.

Bulgaria News Agency

 

facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp