Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Доц. д-р Асуде Кара Полат посочи, че в рутината по грижа за кожата е важно да се спазват основните стъпки като почистване, хидратация и защита от слънцето. Тя подчерта, че важно е да не се използва гореща вода при почистването, тъй като тя нарушава естествената маслена защитна плънка на кожата и я прави по-суха. Вместо това трябва да се предпочете топла вода. Хората със сух тип кожа могат също да избират продукти за бебета. Също така, тези хора трябва да се въздържат от използването на скрабове и от прекалено дълго престоя в банята, тъй като това може да дразни кожата и да предизвика покраснения.

Доц. д-р Полат подчерта, че хидратацията на кожата е от изключително значение и каза: "Тук е важно да се използват подходящи хидратанти, които са подходящи за типа кожа. След всеки душ трябва да се нанасят кремове или лосиони за цялото тяло. Също така, по време на зимата може да се предпочетат маслени хидратанти. През зимата кожата на устните също може да изсъхва, напуква и образува корички. Затова е важно да се поддържа хидратацията на устните. На пазара има много лип стикове с интензивно овлажняващи свойства и тяхната редовна употреба през деня е важна."

Доц. д-р Асуде Кара Полат напомни, че студеният вятър и студът могат да изсушат ръцете и подчерта, че носенето на ръкавици при излизане е защитно средство.

Тя обясни, че има налични масла за грижа за косата, маски за хидратация и балсами за нокти и заяви следното:

"За грижа и подхранване на косата и ноктите през зимата също е важно. Масла за коса, маски за хидратация и балсами за нокти могат да се използват. За суха и увредена коса могат да се използват различни натурални масла като кокосово масло, масло от жожоба и арганово масло. Те хидратират и възстановяват косата. Изследвания показват, че сладък бадем, масло от камелия и масло от жожоба са ефективни съставки за подобряване на цялостното състояние на кожата в грижата за кожата, подобряват целостта и укрепват липидния слой на кожата в кремовете за грижа за кожата."

Доц. д-р Полат, каза също така: "Слънцезащитният крем трябва да се използва не само през лятото, но и през зимата, за да се запази здравето на кожата. Слънчевите UV лъчи продължават да оказват влияние, дори и когато времето е облачно. Особено при снежни условия ефектът на UV лъчите върху кожата се увеличава. Затова е необходим слънцезащитен фактор (SPF) от поне 30 в кремовете за защита от слънце. Препоръчително е да се обновяват тези кремове на всеки 2 или 3 часа през деня."

Bulgaria News Agency

 

facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp