Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Руската външна разузнавателна служба (СВР) заяви, че САЩ се опитват да постигнат смяна на режима в Грузия, като провокират големи протестни акции по време на парламентарните избори в бившата съветска република, които ще се проведат тази година.

Отношенията между Вашингтон и Тбилиси се влошиха след като през май Грузия прие закон за чуждестранните агенти, който изисква от НПО, медии и лица, получаващи повече от 20% от своите средства от чужбина, да се регистрират и разкриват своите донори като "подкрепящи интересите на чужда държава".

Прозападният президент на страната Саломе Зурабишвили наложи вето на закона, но той беше преодолян от управляващата партия "Грузинска мечта".

Прессекретариатът на СВР заяви във вторник, че получената от агенцията информация "демонстрира решимостта на Вашингтон да постигне смяна на режима в Грузия в резултат на парламентарните избори, които ще се проведат на 26 октомври".

Отбелязва се, че администрацията на президента на САЩ Джо Байдън "вече подготвя мащабна информационна кампания за дискредитиране на партията 'Грузинска мечта'".

Агенцията съобщи, че "американските 'куратори' вече са дали нареждане на опозиционните сили в Грузия да планират протестни акции, съвпадащи с изборите".

Bulgaria News Agency Bulgaria News Agency

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90
facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp