Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Възходът на концепцията GameFi, която съчетава видеоигрите и криптовалутите от финансова гледна точка, донесе иновации и в света на видеоигрите, където се наблюдават силни цифрови икономии. Криптовалутите, фокусирани върху игрите, които подобряват игровото изживяване и предоставят нов модел на приходи за игралните студия, остават популярни през 2023 г. По данни на CoinMarketCap, броят на криптовалутите, свързани с игрите, достига 480, а общата им пазарна стойност е 7,1 милиарда долара.

Основателят и изпълнителният директор на местната игрална студия и издател Unipoly Games, Емир Емад, и съоснователят Онурхан Айдъган споделят, че "Стойностите на криптовалутите, използвани за ин-гейм плащания, разполагат с механизъм, различен от общите криптовалутни динамики. Те не се възприемат като инвестиционен инструмент, а по-скоро се предпочитат от много геймъри като начин за улесняване на ин-гейм плащанията. Тези криптовалути, фокусирани върху игрите, създават нова икономика за света на забавленията".

През второто тримесечие на 2023 г. - около 700 хиляди активности на портфейла

Според доклада за състоянието на блокчейн игрите през второто тримесечие на 2023 г., подготвен от DappRadar в сътрудничество с Blockchain Gaming Alliance, бяха забелязани около 700 хиляди уникални активности на портфейла в игрите на блокчейн.

Емир Емад, който обръща внимание на факта, че вече стотици хиляди играчи използват криптовалути в игрите, споделя: "Прогнозите, направени от една от водещите криптовалутни борси в началото на 2022 г., показват, че пазарната стойност на GameFi ще достигне 50 милиарда долара до 2025 г. Този ръст ще бъде подкрепен от надеждни проекти в тази област и подходи, които обединяват различни игри в една обща криптовалута. Играчите са готови да приемат криптовалути, които могат да бъдат обменяни с другите играчи от целия свят, без да напускат играта, и да закупуват продукти, услуги, дизайни на герои или функции с тях. Играческите криптовалути могат да бъдат използвани навсякъде в играта, подобно на валутата на една държава".

Използване в 100 игри до края на 2024 г.

Емир Емад, който посочва, че реализацията на пълния потенциал на криптовалутите в игрите ще бъде възможна със съвместими инфраструктури, казва: "Когато се движим към бъдеще, в което повечето ин-гейм плащания ще бъдат в криптовалути, очакването, че играчите, които играят множество игри и правят разходи във всяка от тях, да поддържат отделни криптовалутни портфейли за всяка игра, не е потребителски приятен подход. Фокусът на технологията на блокчейна е децентрализацията и възможността за съвместимост. Ние, като Unipoly Games, работим в посока на пренасянето на турския игрален екосистем към Web 3.0 и в този контекст нашата криптовалута Unipolycoin ще бъде внедрена. В момента тази криптовалута, която обслужва 2 милиона потребители в играта Raidfield 2, е достъпна за използване в 3 нови игри до края на 2023 г. и в 100 игри до края на 2024 г. Това ще подобри игровото изживяване и ще предостави възможност за печалби".

"Съчетаване на забавленията и света на криптовалутите"

Емир Емад, CEO на Unipoly Games, който подчертава, че целта е създаването на обща икономическа стойност за разработчици на игри, студия, играчи и издатели на игри, казва: "Unipolycoin, чиято пътна карта, технически документ и икономическа рамка се споделят на нашия уебсайт, ще свърже десетки игри и хиляди играчи в една обща екосистема, като използва една и съща криптовалута в близо 100 игри, което със сигурност ще увеличи търсенето и стойността на Unipolycoin като дигитално активност. Продължаваме да работим, за да направим Unipolycoin общата криптовалута, която си мечтае световната игрална индустрия".

Hibya Haber Ajansı

 

facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp