Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Симфоничният оркестър на Общината Ескишехир, който проведе своя първи концерт през 2002 г. и оттогава непрекъснато дава концерти, продължава да се среща и тази година с любителите на изкуствата. На 15 септември оркестърът даде откриващия концерт на сезона, който привлече вниманието на почитателите на изкуствата.

Диригентът на ор кестъра беше маестро Ендер Сакпънар, а солистът на концерта беше световноизвестният унгарски скрипач Антал Залай. Залай изпълни Концерт за цигулка на П. И. Чайковски с голям успех и изпълни като енкор "Медитация" от Ж. Масне, за което беше поздравен стоящо от публиката. Симфоничният оркестър също беше наречен с голямата почит за изпълнението на произведението "Сюита Пийр Гюнт" от Е. Григ по време на концерта. На края на концерта бяха връчени плакети на диригента на оркестъра и на солиста. Айше Унлуче, генерален секретар на Общината Ескишехир, предавайки послание от името на кмета проф. д-р Йълмаз Бюйюкершен, каза, че новият сезон бе открит при светлината на Ататюрк и в сянката на турския флаг като символ на нашата независимост, и покани хората в Ескишехир да посещават концертите.

В следващата програма гостите на Симфоничния оркестър ще бъдат диригентът Пиа Дузгит и кларнетистът Анд Карабакак. На концерта, който ще се проведе на 22 септември в Културния и конгресен център Ататюрк, ще бъдат изпълнени произведения като "Нощ на голата планина" на М. Мусорски, "Концерт за кларнет No.1" на К. М. Вебер и "Симфония No.3" на Л. Ван Бетовен и ще бъде представен на любителите на изкуствата.

Hibya Haber Ajansı

 

facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp