Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Според съобщение от NASA, астронавтите на NASA, като провеждат първите си космически прогулки, ще участват в две космически прогулки извън Международната космическа станция с цел провеждане на научни изследвания и поддръжка на станцията.

Астронавтката на NASA Лорал О'Хара ще участва в космическите прогулки на четвъртък, 12 октомври, и петък, 20 октомври. Първата космическа прогулка ще включва астронавта на Европейската космическа агенция (ESA) Андреас Могенсен, а втората - астронавтката на NASA Жасмин Могхбели.

Експертите на агенцията ще представят предварителен преглед на космическите прогулки по време на пресконференция в Центъра на NASA за космически изследвания в Хюстън на петък, 6 октомври, в 13:00 часа местно време. Първата космическа прогулка е планирана да започне в 10:00 часа и се предвижда да продължи около 6 часа.

На 12 октомври О'Хара и Могенсен ще напуснат изхода Quest на станцията, за да съберат проби и да определят дали извън орбиталния комплекс има микроорганизми. Те също ще заменят високорезолюционната камера на решетката на станцията и ще извършат други поддръжкови дейности, за да се подготвят за бъдещи космически прогулки.

О'Хара ще служи като член на екипажа за извънбордова дейност (EVA) 1 и ще носи костюм с червени ивици. Могенсен ще служи като член на екипажа за извънбордова дейност 2 и ще носи костюм без маркировка. Американската космическа прогулка 89 ще бъде първата космическа прогулка и за двамата членове на екипажа.

На 20 октомври О'Хара и Могхбели ще завършат премахването на дефектирала електронна кутия, наречена Група за радиочестоти от звездния борд на станцията, и ще заменят един от дванадесетте Ротационни лагери наречен Алфа Ротационен съединител на структурата на решетката. Лагерите позволяват на слънчевите панели на станцията да се въртят правилно, за да проследяват слънцето, докато станцията обикаля около Земята.

По време на тази космическа прогулка, Могхбели щ е служи като член на екипажа за извънбордова дейност 1, а О'Хара ще служи като член на екипажа за извънбордова дейност 2. Американската космическа прогулка 90 ще бъде първата космическа прогулка за Могхбели и втората за О'Хара.

Втората космическа прогулка се очаква да започне в 7:30 часа сутринта и да продължи около 6,5 часа.

Bulgaria News Agency

 

facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp