Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Древният град Гордион, намиращ се в района Полатли на Анкара, беше вписан в Постоянния списък на световното наследство на ЮНЕСКО. Историческите богатства бяха опазени за бъдещите поколения. 45-тият комитет за световното наследство на ЮНЕСКО се събра в столицата на Саудитска Арабия, Рияд. На срещата, на която взеха участие и представители на град Анкара, беше взето решение да се впише древният град Гордион в Постоянния списък на световното наследство на ЮНЕСКО. Древният град Гордион, който е сред важните археологически обекти в столицата, стана първият, който се вписва от Анкара и двадесетият от Турция в Списъка.

"Следващата стъпка е мечето на Асланхане..."

Кметът на Анкара, Мансур Яваш, обяви вестта за включването на Гордион в списъка на световното наследство в Полатли, наречен Ясъхьок, чрез своите профили в социалните мрежи.

Яваш каза: "Имам приятна новина за вас", като използва следните думи: "Днес, след гласуването, древният град Гордион в Полатли беше вписан в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Благодаря на всички, които участваха в тази стъпка, която ще допринесе за туризма в Анкара и икономиката ни. Следващата стъпка е мечето на Асланхане..."

Съдействие за икономиката на града

Древният град Гордион, център на легендарното царство Фригия, ще отвори вратите си пред света след вписването си в Постоянния списък и ще стане по-известен. Броят на туристите, посещаващи столицата, ще нарасне, а икономиката на града ще бъде насърчена благодарение на запазването на този исторически обект, който ще бъде защитен от целия свят.

Hibya Haber Ajansı

 

facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp