Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Новият състезателен автомобил на Maserati, отразяващ конкурентния дух на марката и представен за първи път през юни миналата година, направи дебюта си на пистата "Circuit Paul Ricard" в Европейската серия 2023 Fanatec GT2. Пилотите на отбора LP Racing, Леонардо Горини и Лука Пири, запазиха своята първа позиция благодарение на отличните представяния на автомобила. Maserati GT2 застана на подиума на първия ден на състезанието и завърши и второто състезание на седмо място сред топ 10. GT2 добавя още едно заглавие към историческите и незабравими моменти от състезанията на Maserati.

Първото състезание в Европейската серия представлява завръщането на Maserati към GT състезанията, завръщане към 2000-те години, когато спортният автомобил MC12 постигна 13 пъти победа в шампионатите. Този автомобил, напълно произведен в Модена, ще заеме видно място в гамата от състезателни автомобили на Maserati през следващия сезон 2024 г. със своя впечатляващ дизайн и високи представяния.

Изпълнителният директор на Maserati, Давиде Грасо, коментира пътуването с GT2: "С връщането към GT състезанията Maserati пише още една важна страница в нашата вълнуваща и амбициозна история в мотоспорта. Като се връщаме към незабравимите моменти от миналото, ние показваме идентичността на Maserati. В пътуването от пистата до пътя, Maserati винаги акцентира върху вълнението зад волана. Maserati GT2 е нашият паспорт към бъдещето на мотоспорта".

Президентът на Maserati Corse, Джовани Сгро, каза за новия състезателен автомобил: "Не можехме да си пожелаем по-добър старт. Днес доказваме състезателния дух на GT2 и сме много доволни от резултата. За нас връщането на пистата е като връщане у дома. Maserati има дълга история в мотоспорта. ДНК на Maserati е направен от страст и състезание. Нашето ДНК се отразява както в нашите автомобили, така и в състезателните автомобили, които произвеждаме специално за пистата. Да видим Maserati GT2 на стартовата линия на шампионата GT напомня за славните постижения на марката в миналото и доказва нашата ангажиран ост да бъдем най-добрите в мотоспорта".

Bulgaria News Agency

 

facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp