Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

В изявление, публикувано по време на 74-тия Международен космически конгрес, организиран от CNSA вчера, се посочи, че проектът за изследване на Луната на Китай ще спазва принципите на равнопоставеност, взаимна изгода, мирно използване и сътрудничество на принципа на печалба-печалба, предлагайки възможности за сътрудничество на международната общност.

В изявлението се призовават всички държави и международни организации да участват в мисията Chang'e-8, извършвайки съвместни усилия и оригинални научни открития.

Заявленията за намерения за международния проект за сътрудничество, свързан с мисията Chang'e-8, могат да бъдат подавани до 31 декември 2023 г. Предвижда се предварителният избор да бъде завършен през април 2024 г., а окончателният избор се очаква през септември.

Като част от проекта за изследване на Луната, се планира космическият апарат Chang'e-8 да бъде изстрелян около 2028 г.

Мисията включва идентификация и изследване на множествените физически състояния и регионални геоложки профили на Луната, наблюдения и изследвания на Луната от Земята, анализ на проби и ресурси на Луната, както и експерименти и изследвания на малки лунни екосистеми и повърхностни изследвания на Луната.

Освен това, Chang'e-8, заедно с Chang'e-7, се очаква да положат основите за научна изследователска станция на Луната.

Bulgaria News Agency

 

facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp