Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Проф. д-р Али Ото, началник на Кардиологичния отдел в Болницата "Мемориал Анкара", подчертава, че не само трябва да се правят определени неща за здравето на сърцето, но също така трябва да се избягват някои важни аспекти. Той обяснява следното:

''Не пушете!''

''Тютюнът и тютюневите изделия са враг номер едно на сърцето. Ако пушите, трябва да спрете възможно най-скоро.'

''Хранете се здравословно, контролирайте теглото си!''

Ако сте наднормено тегло, целете да достигнете своята идеална тегло, избягвайте мазните и калорийни храни и се хранете предимно с плодове и зеленчуци.

''Бъдете активни!''

Направете си привичка да ходите поне 5 дни в седмицата по половин час.

''Проверявайте нивата на кръвната захар!''

Уверете се, че нивата ви на захар са в идеалния диапазон, и ако сте диабетик, спазвайте лечението и съветите на лекаря си.

''Следете кръвното си налягане!''

Уверете се, че кръвното ви налягане е под 14/9. Ако сте хипертоници, следвайте лечебния план на вашия лекар.'

Проф. д-р Али Ото подчертава, че като следвате тези прости, но жизнено важни съвети, можете да защитите здравето на сърцето си. Той също така казва: "Можете да намалите риска от сърдечносъдови заболявания. Освен това, онези, които са били засегнати от Covid-19 в скорошно време, трябва задължително да направят преглед на сърцето си и да спазват хигиенните правила, за да се защитят от новите варианти на вируса. Освен това трябва да се има предвид, че замърсяването на въздуха, освен известните фактори на риск, увеличава и риска от сърдечни заболявания, поради което трябва да се полагат усилия за екологичен начин на живот."''

Bulgaria News Agency

 

facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp