Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Парусните регати за Купата на Босфора, 22-ро издание, започнаха с изпитателна надпревара на 21 септември. След като изживеят вятъра, вълните и течението на Босфора, спортистите се състезаваха първия ден по маршрута на Кадебостан, Островите на Принците и Каламъш. Вторият ден състезанието се проведе на маршрута, който даде името си на събитието. Състезанието между парусници, плаващи между двата континента, достави удоволствие на гледащите и вълнуващи моменти на участниците. Парусниците на състезанието в Босфора бяха наблюдавани и от Екрем Имамоглу, кметът на Истанбул, и съпругата му д-р Дилек Кая Имамоглу. Събитието завърши в неделя със състезания пред брега на Йеникапъ.

Подкрепено от ИММ

Метрополитенска община Истанбул (ИММ) подкрепи събитието по различни начини в сътрудничество с Дирекцията по младеж и спорт. ИММ осигури провизии за състезателния комитет през цялото събитие, предостави болници и медицински персонал и гарантира, че участващите лодки могат да се прикрепят към пристанищата в Мода, Ушкудар, Кадъкьой и Бостанджъ. ИММ предостави също 4 гумени лодки за управление на състезанията и предостави безплатни рекламни пространства на открито за промоция на събитието.

Специална награда за победителя

След три дни на състезания, 'Фенербахче 1' с Баръш Конджагюл и неговия отбор се класира на първо място. В общото класиране на турнира отборът 'Сетур Маринас Чийз' под ръководството на Левент Пейнирджи завърши на второ място, а третото място беше за отбора 'Ориент Експрес' с плавателна яхта, която се провежда от Зейнеп-Айше Атабай. Екипажът, който спечели първото място, получи правото да притежава специално проектираният ротационен трофей от световноизвестния дизайнер Чан Ялман за една година. В края на състезанието трофеят бе връчен на победителския отбор 'Фенербахче 1' и на другите класирани от Илкер Озтюрк, директор по младеж и спорт на ИММ, и Орхан Горбон, основател на Купата на Босфора.

Жителите на Истанбул също имаха възможност да следят частта на състезанието в Босфора от Бешикташ, Ортакьой, Арнавуткьой Акънтъбурну, Анадолу Хисаръ, Ашиян, Улус, Етилер Хисарюстю, Ушкудар, Ченгелкьой и Кандили.

Купата на Босфора се връчи в Златния рог

Парусните регати на Купата на Босфора добавиха още едно вълнуващо събитие тази година, и за първи път по време на събитието се проведе и друго дейност. ИММ организира регатите по парусния клас Optimist на Купата на Босфора в Центъра за Водни Спортове в Халич в Истанбул. Шестдесет състезатели от пет клуба се състезаваха в регатата. В края на състезанието състезателите от Яхт Клуб Мармара, Пойраз Белген, завършиха на първо място, Алаз Елигюр на второ място, а Дефне Бейсел на трето място.

Hibya Haber Ajansı

 

facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp