Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Някои от изреченията на Имамоглу са както следва:

"Добре дошли в Истанбул. Добре дошли на всички наши хора в Истанбул. Поздравявам всички нас с младежта на този град, която заедно с нас се усмихва към диамантеното бъдеще. Поздравявам жените на този град, техните майки, джентълмените им, пенсионерите им. Поздравявам всички 16 милиона хора, които придават стойност на този град, на неговото разнообразие, на всички негови хора, на неговата вяра, на неговата древна култура, на всичките му древни чувства. Добре дошли и късмет!"

" Ние сме в благословения месец рамазан. В нашата вяра, в нашето минало, от Османската империя до Републиката няма разлика между хората. Този град е завещание на Фатих Султан Мехмед. Да бъде благословена душата му. Фатих Султан Мехмед не само завладя града. Фатих Султан Мехмед завладя сърцата на всеки човек, който живее в този град. Затова той затвори една епоха и отвори друга. Ние също, започвайки преди 5 години, започнахме този силен демократичен път заедно. Ние заедно представлявахме разбирането за добрия език, красотата, обединявайки се с хората. Благодаря на председателя на нашата партия, уважаемия Озгюр Озел, който чрез представянето на цялата партия и всичките й представители, народни представители, членове на Централния изпълнителен комитет, членове на партийния съвет, спомогна за постигането на силен успех в Истанбул, създавайки силен партиен орган, координиращ нашата партийна организация, която днес работи в Истанбул."

"Истанбулското съгласие, което днес първи път вътрешно бе възприето от народа, беше направено от народа за народа. Благодаря на 16 милиона истанбулци, които създадоха това съгласие на изборните участъци и го направиха важно. Ние ще обсъдим всичко това."

"Разбрахме, че истанбулците казаха на нас: В Истанбул приключи епохата на разточителството. Той затвори се завинаги. Започна период на икономия и благополучие в Истанбул. Започна период, в който парите на народа се връщат на народа. Партийността приключи. Има компетентност. Има справедливост, има градско управление, основано на справедливостта."

"Времето, когато всеки истанбулец получава равни и справедливи услуги, ще продължи."

"Историческото послание на Истанбул днес, както и на нас, беше предадено на официалните лица на правителството. Той даде заповед: този, когото избраха да обслужва Истанбул, трябва да проявява уважение. Избраният не може да причини вреда на избрания. Той не може да налага своята воля. Той не може да налага власт и влияние."

"Истанбул днес каза: 'Уважаеми президенте, подпишете метрото Сефакой-Бейликдюзю, което задържахте за 18 месеца, и нека Истанбул незабавно получи тази услуга. Не пречи, занимавай се с работата си.'" говори той.

"Днес хората казаха: 'Аз съм за мир.' Той каза: 'Аз съм за демокрация.' Той каза: 'Аз съм за справедливост.' Истанбул предаде посланието си. Истанбул го направи. За бъдещето всички знаят какво трябва да направят. Ние искаме това да бъде период. Надявам се на това. Но хората казват: 'Аз заповядвам.' Хората заповядват."

"Епохата на опеката на един човек приключи днес. Републиката и демокрацията днес продължават напред с пълна скорост. Хората победиха. Хората ще продължат да побеждават. Те ще бягат към по-прекрасни дела, дни, бъдеще. Утре сутринта всички ние заедно отваряме нова вехта. Утре сутринта се събуждаме на светъл, свеж пролетен ден."

"Получих енергията си от вас. Никой не може да ни превземе по време на това 5- годишно пътуване."

Bulgaria News Agency

 

facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp