Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Генералният директор на Turaç външна търговия Фатих Алтънбаш, който взе участие в Конференцията по Глобални стратегии в отбранителната и авиационната индустрия, проведена в Анталия, даде интервю за агенцията за новини Хибя.

Алтънбаш посочи, че изнасят в 93 държави по света и подчерта, че са шампиони на експорта в леко оръжейно въоръжение в отбранителната индустрия от много години.

„Много важно е продукцията на всяка компания да е двустранна“

Алтънбаш отбеляза, че произвеждат боеприпаси за отбранителни и спортни цели в своите заводи, като казва: „През някои години боеприпасите за лов и спорт привличат по-голямо внимание и акцентът се отклонява в тази посока. През някои години отбранителната страна става приоритетна в зависимост от световните събития. Много важно е продукцията на всяка компания да е двустранна. За да оцелеят компаниите, много важно е гражданската им страна, ако тя не е на същата производствена линия, поне да може да се произвежда в същия завод“.

„Придобиваме нови способности“

Алтънбаш подчерта, че разширяват асортимента си в леко оръжейно въоръжение, като казва: „За момента произвеждаме 9 калибра. С 9 калибра имаме най-голямото разнообразие в леко оръжейно въоръжение в Турция. В света съществуват 65 калибра боеприпаси, които наричаме леко оръжейни. В света активно се използват около 30-35 калибра. Постоянно добавяме нови производствени линии и придобиваме нови способности, за да произвеждаме всички тези калибри“.

Алтънбаш отбелязва, че решението за производство на продукт и изваждането му от конвейера отнема от 2 до 4 години, като казва: „Затова, едновременно с производството на някои калибри, продължаваме да работим по новите калибри, които планираме да произведем“.

"Имаме голям интерес към Америка, Африка и Азиатско-Тихоокеанския регион"

Алтънбаш казва, че техният основен пазар е Америка, като казва: „Вторият пазар - Африка, третият - Европа, четвъртият - Азиатско-Тихоокеанският регион, нашият пети пазар - Близкия изток и други страни , особено бивши съветски републики. В рамките на същия план имаме голям интерес към Америка, Африка и Азиатско-Тихоокеанския регион. Боеприпасите обикновено са смъртоносни, но ние също сме една от трите най-големи компании в света по производство на несмъртоносни боеприпаси“.

Bulgaria News Agency

 

facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp