Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Федералният комитет по отворени пазари на Федералния резерв (Federal Open Market Committee - FOMC) обяви, че решението за оставяне на ключовата лихва на равнище между 5,25% и 5,5% лятото на миналата година бе взето след 11 повишения, започнали през март 2022 година.

В изявлението, направено след началото на срещата на Федералния отворен пазарен комитет (FOMC) на Фед, се посочва, че изразът за желанието на Федералния резерв (Фед) да продължава да повишава лихвите, докато инфлацията е под контрол и докато се постигне "2% инфлационната цел на Фед", бе премахнат.

В изявлението се посочва също така, че няма планове за понижаване на лихвите, дори ако инфлацията продължава да надвишава целта на Фед, и че изявлението предоставя ограничено насоки само за факторите, които ще се разглеждат за корекции в политиката.

В изявлението се подчертава, че формулировката също така не изключва допълнителни повишения на лихвите, тъй като лицата, изпълняващи политиката, "не изключват допълнителни повишения, докато се фокусират върху факторите, които ще се вземат предвид при оценката на политиката". Друго забележително изменение е, че вече не се разглеждат забавени ефекти на паричната политика.

Bulgaria News Agency

 

facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp