Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Основана през 2015 г. като изделие на групата за биомедицински микросистеми при ОДТУ, Cellsway се фокусира върху разработката на микрофлуиди и лабораторни системи на чип за биомедицински приложения. С визията да стане глобален играч в областта на биомедицинската микросистемна технология, мисията на компанията е да комерсиализира знанието си и патентованата технология в иновативни решения, насочени към неудовлетворените нужди в областта на рака и да зададе златния стандарт за диагноза и лечение на рака.

Cellsway разработва платформа за течна биопсия, която използва обикновен пробир с кръв, за да помогне на клиницистите при наблюдението на рака, насочването на лечението и избора на лекарства. С патентованата технология на микрофлуидите в тази платформа се осигурява бързо и ефективно изолиране на циркулиращите туморни клетки (ЦТК) от пробата с кръв , следвано от идентификация и характеризация на ЦТК чрез тестове за анализ надолу, разработени от компанията. Това предоставя клинически приложими данни за диагнозата на рак, избора на лечение и наблюдението на пациента.

Мустафа Кечели, изпълнителен директор на APY Ventures, коментира инвестициите, като каза: "Работата върху решения с дълбока технология в здравеопазването е предизвикателство както по отношение на време, така и по отношение на разходи, но Cellsway се издига положително пред конкуренцията си с комерсиализирания си продукт. Ние сме много щастливи да бъдем част от тази успешна история, вярваме, че тя ще напише много глави напред, докато формираме Bilişim Vadisi и Ostim GSYF, управлявани от нас".

Bulgaria News Agency

 

facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp