Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Азиатските игри, които започнаха в Китай на 24 септември, домакинстват на срещи "е-спорт" за първи път. Тези популярни и печеливши електронни спортни събития вероятно ще бъдат най-гледаните на тези игри. В арената за е-спорт на Азиатските игри, проведени в Ханчжоу, състезателите излизат на сцената при музикално придружаване. Първата среща е между Виетнам и Таджикистан. Сред зрителите, инженер по компютърна информатика с нетърпение обяснява колко много е очаквал тези дни.

"Е-спорт", който за първи път се появи като демонстрационен спорт в Джакарта през 2018 г., в момента се намира в състезателна фаза в Ханчжоу през 2023 г. С над 490 милиона зрители и индустрия за "е-спорт", която наема над 500 000 души, Китай безспорно е водещата страна в света по отношение на "е-спорт". Поради това се очаква Китай да сподели медалите в категорията "е-спорт" на Азиатските игри с друга държава, която е домакин на много ентусиасти на "е-спорт": Южна Корея.

Хилядите фанатици, които гледат срещите на екрана, показват типа вълнение, обикновено видяно на футболни срещи. Фактически много зрители се надяват, че Азиатските игри ще служат като витрина за "е-спорт". Най-гледаните, популярни и финансово изгодни електронни спортове се провеждат предимно в Азия, като около 46% от приходите на индустрията се случват в азиатския континент. Се очаква приходите от индустрията да достигнат около 176 милиарда през 2023 година.

На неделя, 24 септември, фанатичните фенове превърнаха Арената в Ханчжоу в кипящ казан поради срещите на "е-спорт". Феновете, отборите, съставени от по петима играчи в облекла за тренировка, съдии и някои сцени, преглеждани в забавлен темпо, правят "е-спорт" да изглежда като спорт, въпреки че това не е традиционен спорт. Дали "е-спорт" ще бъде признат като спорт от международни олимпийски организации още не е решено. Въпреки това се очаква, че интересът към "е-спорт" ще даде нов живот на Олимпийските игри през 2023 година, с предимно млада аудитория от около 3,4 милиарда души, ако "е-спорт" бъде включен в категорията на спорта.

Hibya Haber Ajansı

 

facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp