Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

 

Генералният директор на верфа ARES Утку Аланч, като взе участие в Конференцията по глобални стратегии в отбраната и авиационната промишленост в Анталия, даде коментар за Агенцията за новини Hibya.

Аланч посочи, че 90% от техните продукти, които проектират и произвеждат, са експортни, и каза: "В момента участваме в един проект на Главната дирекция за отбранителна промишленост. Произвеждаме общо 188 лодки за Турската брегова охрана, Главното управление за сигурност и Митническата охрана".

"В Катар в момента имаме над 40 лодки на задачи"

Аланч посочи, че тяхната специализация в областта на строителството на военни кораби е базирана на производителността и каза: "Лодките с площ над 90 квадратни метра не влизат в нашата специализация. Имаме и целеви пазари в тази област, особено на Близкия изток и в Африка. Бахрейн, Катар, Оман — страните, в които вече сме изнасяли. Особено в Катар в момента имаме над 40 лодки на задачи".

Аланч отбеляза, че са осъществили първата в историята на Република Турция експортна доставка на военен кораб за Оманското султанство, проектът на който е приключил преди около година и половина.

"С покачващата се дипломация отново ще направим експорт в Залива, превъзхождайки европейските си конкуренти"

Аланч отбеляза, че техните дейности в Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства се увеличават във връзка с развиващите се дипломатически отношения и дипломация, и каза:

"Пълномощният ни директор за отбранителна промишленост също насочва работата ни към местното производство. В момента участваме в един тендер. Това също ще бъде с местен принос. Имаме партньорство с верф с полу-държавен статус. Ако успеем да реализираме проекта, се надявам, че ще стане ясно в рамките на 1-2 месеца. С покачващата се дипломация отново ще направим експорт в Залива, превъзхождайки европейските си конкуренти".

"Увеличаващата се дипломация малко улеснява нашата работа"

Аланч подчерта, че имат лодки в Африка, в Танзания и Нигерия, и каза: "Имаме полувоенни патрулни кораби. Нашите дейности в този пазар продължават с голяма интензивност. Политиката, която Република Турция води в Африка, и увеличаващата се дипломация малко улесняват нашата работа".

"През 2021 г. представихме марката ULAQ"

Аланч отбеляза, че ARES Tersanesi сериозно инвестира в научни изследвания и има подкрепа в персонала, и продължи:

"Представихме марката ULAQ, първият в Турция военен безпилотен морски апарат, съвместно с Meteksan Savunma, през 2021 г. Ние започнахме нашите тестове с фактическо изстрелване на управляема ракета. След няколко седмици ще имаме доставка на Морските сили на Турция. С нашия нов безпилотен морски апарат осъществихме концепциите за битка както над водата, така и под водата".

Напомняйки за представянето на камикадзе-лодки на изложението IDEF миналата година, Аланч каза: "Завършихме производството на тази лодка. Извършваме нашите тестове. Скоро, надявам се, отново ще спечелим нов проект за експорт за Турция".

Аланч подчерта, че ARES Tersanesi е по-скоро фокусирана върху продуктите за отбраната, но имат и търговски продукти. Ние сме отворени за всички видове продукти при износ. В тази връзка водим и нови инвестиции. Фактически в момента имаме един проект за износ, който водим с британска компания".

"Не стойте надолу на Европа"

Аланч спомена и целта им да сключат договори за износ на нови кораби, обслужващи ветроенергийни турбини, като каза: "Имам е и пароми, които служат около 6-7 години в Катар. Нашата целева аудитория в търговския сектор — по-скоро не страните от Персийския залив, а Европа. Искаме да излезем от този кръг. Персийският залив е добър пазар, но не стойте надолу на Европа. Там също има сериозно търсене и добър пазар".

"Регулациите, особено в морската област, постоянно се увеличават"

Аланч отбеляза, че регулациите, особено в морската област, постоянно се увеличават, и каза: "През 2026 г. ще има много санкции от всички страни почти. Ние също търсим алтернативни пътища за енергия в приводните системи. Ние не проектираме и не произвеждаме приводни системи, но провеждаме изследвания и разработваме, как можем да интегрираме алтернативни източници на енергия в нашите проекти и да разработим нови дизайни в тази посока".

Bulgaria News Agency

 

facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp