Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Статистическите данни, публикувани от Асоциацията на Израелските Вносители на Автомобили, показват, че китайските марки на електромобили представляват 62,19% от продадените електромобили в Израел през първите девет месеца на годината.

През периода януари - септември бяха продадени общо 41 647 автомобила в Израел, от които 25 902 бяха собственост на китайски компании. През предходната година общо 13 294 електромобила бяха продадени в Израел, като около 48% от тях бяха марки, произведени от китайски компании.

През първите девет месеца на тази година бяха продадени 13 481 автомобила, произведени от китайския производител BYD. Следователно BYD стана компанията с най-голям брой продажби на автомобили в Израел, като повечето от тях бяха моделът Crossover-SUV Atto 3.

Друг производител на автомобили от Китай, Групата Geely Auto, продаде общо 6 180 модела на компактния кросоувър Geometry C през първите девет месеца на годината и се нареди на второ място в списъка на най-продаваните електромобили в Израел. Geely, който беше продал 4 254 електромобила в същия период на предходната година, увеличи продажбите си в Израел с 45,28% тази година.

Американският производител на електромобили Tesla се нарежда трети в този период с продажби на 5 463 автомобила, следван от южнокорейския бранд Hyundai Motor с 4 099 автомобила. Има и забележително развитие в сектора на бензиновите автомобили: китайският производител Chery Automobile, който влезе на израелския пазар само в края на 2022 г., заема седмото място с продажбите на 10 314 автомобила през първите девет месеца на тази година.

Bulgaria News Agency

 

facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp